Перейти к контенту

Чат онлайн

Пн-Нд 10:00 - 20:00

Блиск волосся: як відновити і не втратити

Блеск волос: как восстановить и не потерять

Блиск волосся — справжній скарб і ваша найкраща прикраса. Здорові, сяючі, сильні локони - одна з головних зброї прекрасної половини. Але з часом ця коштовність може бути втрачена. Волосся стає тьмяним і неживим. Як повернути їм красу, блиск та здоров'я? Постараємося розібратися.

Де таїться загроза

Стан волосся - відображення догляду та харчування. Вибір невідповідних засобів, негативний вплив зовнішніх факторів, недотримання питного режиму та збалансованого раціону – все це може призвести до ламкості та тьмяності. Поширені причини втрати блиску, сили та краси:

  • холод. Зі зниженням температури повітря на вулиці погіршується харчування волосяних цибулин, вони відмирають. Локони втрачають як свій блиск, так і обсяг;
  • порушення гормонального фону. Багато недосконалості пов'язані із захворюванням щитовидної залози;
  • дефіцит заліза, цинку та інших мікроелементів. Недолік даних речовин веде до того, що волосся стає слабким і тонким. Іншими симптомами дефіциту мінералів є хронічна втома, сонливість, ламкість нігтів та відсутність апетиту;
  • стрес. Переживання, хвороби та емоційна напруга сприяє відмиранню волосяних фолікулів. Стан локонів може погіршитися через кілька місяців після стресу;
  • прийом медикаментозних засобів. Деякі препарати негативно позначаються на здоров'ї та красі волосся. Прийом таких медикаментів може спровокувати як втрату блиску, так і випаданню;
  • хімічний вплив. Фарбування, освітлення, завивки та інші б'юті-процедури роблять волосся тонким, слабким і неживим. При регулярності такого впливу локони втрачають свою м'якість та шовковистість;
  • дерматологічні захворювання. Дерматит та інші шкірні хвороби сприяють ослабленню волосяного стрижня;
  • неякісна косметика. Використання непридатних для типу волосся засобів лише погіршує ситуацію. До вибору косметики для волосся необхідно підходити грамотно.

Визначення причини втрати блиску та інших недосконалостей — завдання непросте. Допоможе в цьому трихолог, комплексна діагностика шкіри та волосся.А ось впоратися з такими недосконалостями можна і самостійно. Головне — виключити або мінімізувати фактори, що негативно відбиваються на стані локонів, підібрати комплексний догляд, дотримуватися збалансованого харчування.

Лікувальне харчування

Для відновлення блиску волосся, його зміцнення, поліпшення стану необхідно поповнити раціон продуктами, багатими:

  • цинком (м'ясо, птиця, яловича печінка, морепродукти, бобові, молоко, яйця, висівки);
  • залізом (гречка, курага, чорнослив, листова капуста);
  • тирозином (горіхи, насіння, молочні продукти).

Ці компоненти ефективно відновлюють сухі та пошкоджені локони. Вони відповідають за синтез пігменту, який надає пасмам колір, робить його насиченим.

Зміцнити зовнішній шар стрижня, зробити його сильним допоможе вітамін Н. Їм багаті такі продукти, як: печінка, кукурудза, курячі яйця, вівсянка, горох, пшениця, фісташки, сметана та сир.

Щодня пасма втрачає багато вологи. Щоб вони залишалися живими, здоровими та блискучими, рекомендується стежити за питним режимом. Щодня слід споживати 1,5-2 літри води. У спекотний день та при інтенсивних фізичних навантаженнях норма зростає до 3 літрів.

Догляд за тьмяним волоссям: повертаємо блиск і сяйво

Комплексний догляд за тьмяними, слабкими локонами повинен включати очищення, живлення, зволоження та захист. При використанні укладальних засобів у волоссі накопичуються різні речовини, які перешкоджають збереженню блиску та м'якості. Дані з'єднання забивають стрижень, через що локони тьмяніють, швидше брудняться, починають ламатися.

Глибоке очищення - один із головних секретів досягнення блиску, шовковистості та збереження здоров'я. З цим завданням чудово впорається шампунь Balmain. Зволожуюча формула з аргановим маслом підходить для натурального та фарбованого волосся. Засіб ефективно очищає шкіру голови та локони, надає їм сили та блиску.

Завершайте миття обполіскуванням. Використовуйте кондиціонери та маски. Наносите засіб на всю довжину - воно зробить локони м'якими, шовковистими.Харчування та насичення волосся корисними мікроелементами допомагає боротися з такими недосконалостями, як тьмяність, ламкість, жорсткість

Після миття обполіскуйте локони холодною водою - вона закриває кутикули. Лусочки на стрижні згладжуються, пасма набувають блиску, менше плутаються і легше розчісуються. Мокрі волосся дуже сприйнятливе до механічних пошкоджень і при неправильному догляді воно стає ламким і жорстким. Їх не рекомендується терти рушником або розчісувати.

Щоб відновити пошкоджені локони, відмовтеся від використання термоприладів, експлуатуйте фен у щадному режимі. Якщо неможливо обійтися без плойки, обов'язково наносите засоби, що захищають. Вони затримують вологу у стрижні, запобігають сухості, пошкодженню кератину. Локони залишаються м'якими та шовковистими.

Для додаткового обсягу та створення сяючого образу можна використовувати спеціальні засоби. Наприклад, з аргановим маслом і протеїнами шовку підтримує оптимальну кількість вологи у волоссі. Він захищає локони від зовнішнього негативного впливу, живить їх, надає еластичної фіксації та блиску. Легка текстура не перешкоджає «дихання» локонів і легко змивається.

Для збереження/повернення краси волоссю необхідний комплексний підхід. Дотримуйтесь основних порад і ваші локони завжди будуть здоровими, блискучими, а ви - чарівною!

.