Перейти к контенту

Чат онлайн

Пн-Нд 10:00 - 20:00

Рецепти для пишності та краси вашого волосся

Рецепты для пышности и красоты ваших волос

Об'ємне, густе волосся, що розвивається з кожним поривом вітру, укутує обличчя і тіло дівчини, - картина неймовірна. І все більша кількість прекрасної половини задаються питанням, як зробити волосся об'ємнішим і густішим. Для цього необов'язково проходити тривалий курс лікування, звертатись за допомогою до професіоналів або нарощувати пасма. Досягти ефекту пишності, зміцнити локони та надати їм додатковий обсяг можна за допомогою правильного догляду та спеціальних засобів. Хочете дізнатися рецепти красивого і густого волосся? Залишайтеся з нами.

Причини рідкого волосся

Випадання – нормальний стан, і з ним стикаються всі дівчата. Цей процес сприяє оновленню волосся. 80% нашої шевелюри знаходиться на стадії зростання - ця фаза називається анагеновою і триває до 6 років. Наступний стан, у якому залишається до 5% волосся, - період переходу від однієї фази до іншої. Катагенова стадія продовжується до 1 місяця. Волосся не росте і не випадає, цибулини перестають ділитися і піддаються ороговінню. Близько 15% перебувають у третій, телогенової фазі, що означає спокій. Рясному випаданню волосся сприяє порушення цього співвідношення. У чому причина сильних втрат? Їх може бути кілька.

Дієта або зміна раціону позначається на стані ваших локонів. З зайвими кілограмами та сантиметрами йде і волосся. Найбільше страждає густота при відмові від білкових продуктів або їх недостатню кількість. Тому на дієті важливо доповнювати раціон комплексами та харчовими добавками.

Найпоширеніша причина рідкості волосся - стрес. Постійні фізичні або розумові навантаження, безсоння та нервова напруга негативно позначаються на стані локонів.

Ендокринні захворювання також сприяють рясному випаданню та сухості волосся.

Почни з живлення

Щоб зробити волосся густішим і об'ємнішим, потрібно почати з коригування харчування. Раціон повинен містити в достатній кількості такі мікроелементи та речовини:

  • протеїни;
  • жири;
  • цинк та залізо;
  • вітаміни групи В;
  • антиоксиданти;
  • фітонутрієнти.

Щоб забезпечити надходження даних мікроелементів можна використовувати вітамінні та мінеральні комплекси, харчові добавки але вони мають бути лише допоміжними компонентами харчування.

На стані волосся негативно позначаються рафінований цукор та трансжири. Для збільшення обсягу та густоти краще виключити ці продукти з раціону. Корисні жири, складні вуглеводи, пектини та тваринний білок — ключові компоненти формули краси та пишноти волосся.

Миття голови як головний крок до збільшення обсягу

Один із способів зробити локони густішими і пишнішими - слідувати основним правилам очищення. Мити голову рекомендується у міру її забруднення. Краще, якщо не щодня — через це порушується робота сальних залоз, погіршується стан пасм, волосся починає швидше забруднюватися.

Рідкісне миття (раз на 7-10 днів) також негативно позначається на стані локонів. Нагромадження забруднень і сальні пробки не дозволяють кожному покриву дихати. Та й ходити з брудною головою як мінімум не естетично.

Режим миття необхідно вибирати в залежності від типу волосся. Так ви зможете забезпечити регулярне надходження поживних елементів та речовин із шампуню, маски або кондиціонера.

Сухе волосся рекомендується мити раз на 2-3 дні. Слідкуйте за температурою води – вона має бути тепла чи прохолодна. Наносите шампунь на шкіру голови, подалі від кінців. Обов'язково використовуйте маски та кондиціонери по всій довжині пасм.

Волоси, схильні до жирності, рекомендується мити якомога рідше. Шампунь вимиває секрет сальних залоз, а організм не терпить такого безцеремонного втручання та прагне поповнити втрати. Намагайтеся скоротити частоту миття до 2 разів на тиждень. Маски та кондиціонери наносите тільки на довжину, подалі від коріння.

Для миття краще вибирати кошти, створені задля збільшення объема. Наприклад, «Шампунь для об'єму волосся» з лінійки Care Line містить протеїни шовку та олію аргани. Він ефективно очищає шкіру голови, утримує вологу у клітинах, відновлює та захищає волосся. Локони, насичуючись корисними мікроелементами, стають сильнішими та об'ємнішими.

Поліпшити стан волосся допоможуть такі рекомендації:

  • мийте голову теплою водою (гаряча активізує синтез секрету сальних залоз, а холодна не дозволяє вимити забруднення та шкірний жир);
  • змивайте шампунь проточною водою. Наявність фільтрів, що очищають, покращує її якість, виключаючи ймовірність скупчення частинок водню;
  • для ополіскування готуйте відвари трав кропиви, звіробою або календули.

Обов'язково доповнюйте очищення зволоженням та живленням. У лінійці засобів Care Line є "Кондиціонер для об'єму волосся".

Корисні процедури для об'єму та густоти

Домашні процедури, спрямовані на оздоровлення шкіри, сприяють збільшенню обсягу та густоти. Пестить себе масажем. Його можна робити самостійно. Легкі масажні рухи нормалізують функції сальних залоз, прискорюють кровообіг, покращують живлення коріння. Волосся набуває товщини, менше випадає, зміцнюється.

Аромарозчісування із застосуванням ефірних олій покращує приплив крові до фолікулів, рахунок чого активізує ріст волосся. Для такої процедури краще використовувати екстракти кедра, кипарису, м'яти, сосни, розмарину, чайного дерева, шавлії. Щодня 3-4 рази прочісуйте волосся дерев'яним гребенем з декількома краплями олій. Повторюйте процедури протягом 2 тижнів.

Раз на 10-14 днів рекомендується робити компреси з рослинними екстрактами. Олії попередньо підігріваються на водяній бані, втираються в шкіру, рівномірно розподіляються по пасмах. Для створення парового ефекту та максимального живлення використовуйте харчову плівку та хустку. Залишайте компрес на всю ніч. Для процедури підійдуть олія авокадо, кунжуту, мигдалю, льону, волоського горіха або пшениці.

Інші секрети пишноти та краси

Щоб покращити стан волосся і надати їм додатковий обсяг, важливо акуратно ставитися до локона. Замініть щітки гребенями, не тріть і не затискайте їх рушником, не робіть тугі зачіски, мінімізуйте вплив високих температур. Якщо ви використовуєте плойки для укладання, не забувайте наносити термозахисні засоби. Деякі продукти допоможуть візуально збільшити обсяг створення стильних зачісок. Але важливо, щоб вони не обтяжували локони. Наприклад, «Мус для укладання» від Balmain захищає пасма від пошкоджень, стимулює утримання вологи, відновлює та надає зачісці додатковий обсяг.

Пом'ятайте, що догляд має бути повноцінним, а процедури регулярними. Не забувайте про захист від сонця в літній сезон, підбирайте живильні маски для осені та зими, коли пасма перебувають у максимально вразливому стані. З якісною косметикою, регулярними процедурами і дбайливим ставленням до своїх локонов ви швидко досягнете поставленої мети - пишного, об'ємного і розкішного волосся.

.