Перейти к контенту

Чат онлайн

Пн-Нд 10:00 - 20:00

Секрети краси нарощеного волосся: рекомендації щодо догляду

Секреты красоты наращённых волос: рекомендации по уходу

Кожна дівчина мріє про довге волосся, що розвивається на вітрі. Але щоб стати володаркою таких локонів, доведеться витратити чимало часу на відрощування. Оптимальне рішення – наростити пасма. Після процедури ви стаєте володаркою густої шевелюри потрібної довжини і ваша мрія реалізована. Але тепер виникає питання — як доглядати за нарощеним волоссям. Пропонуємо ознайомитися з основними рекомендаціями, які допоможуть зміцнити коріння, зберегти блиск та м'якість, захистити місця кріплення.

Види нарощування та особливості догляду

Стилісти та перукарі використовують різні способи кріплення. Кожен варіант вимагає особливого та дбайливого відношення. Основні рекомендації щодо догляду в залежності від кріплення:

  • При стрічковому нарощуванні необхідно використовувати щітки з м'якими, рідкісними зубами. Розчісувати пасма рекомендується 3-4 раза у день. Для миття слід використовувати спеціальні шампуні без ароматизаторів;
  • При капсульному нарощуванні не рекомендується мити голову через 24 години після процедури. Забороняється відвідувати лазні, басейни та використовувати гарячий фен. Мити голову рекомендується лише під душем. Обов'язково наносите поживні засоби, але не втирайте в шкіру;
  • Після вплетення пасм дівчатам необхідно підібрати м'який шампунь і гребінець для делікатного та дбайливого розплутування вузликів. Такий спосіб нарощування не використовується для коротких стрижок і не дозволяє створювати високі зачіски.

Для розчісування потрібно підібрати щітку з м'якими зубами. Такі аксесуари не пошкодять місця кріплення та структуру волосків. Наприклад,  щітка для нарощеного волосся від Balmain  чудово очищає локони, масажує шкіру голови, активізуючи кровотік, закриває кутикули на стрижні, завдяки чому з'являється блиск і гладкість.

Розчісування починається з кінців, потім необхідно поступово підніматися до коріння. Останні потрібно прочісувати особливо обережно — важливо не зашкодити місцям кріплення донорських пасм. При нарощеному волоссі виключаються прикореневі начіски.

Як мити голову

Миття — найвідповідальніший і найскладніший етап.Щоб не допустити швидкого зношування капсул, цю процедуру рекомендується проводити не частіше, ніж через день. Попередньо рекомендується розчісуватися.

Мити голову необхідно у вертикальному положенні. Нарощене волосся має особливу структуру, тому при неправильному підході лусочки можуть відкритися, що сприяє сильному заплутуванню.

Для миття слід використовувати м'які зволожуючі або живильні шампуні. Прекрасно підійде зволожуючий шампунь від Balmain. Він не містить сульфатів та парабенів, інтенсивно живить локони, забезпечує м'якість, блиск та слухняність. Нарощене волосся слід мити акуратно, розподіляючи засіб по всій довжині і м'яко масажувати. Не треба терти пасма або навмисно їх сплутати. Для миття заборонено використовувати гарячу воду.

Після шампуню обов'язково використовуйте живильні та зволожуючі засоби. Для цих цілей можна купити кондиціонер «Бальман». Він забезпечує глибоке живлення, відновлює пошкоджені пасма, захищає локони від ультрафіолетового випромінювання. Засіб не містить сульфатів, має легку текстуру, добре змивається і не стимулює жирність.

Другий варіант - «Маска, що відновлює». Вона підтримує оптимальну кількість вологи, насичує волосся корисними мікроелементами для гладкості та блиску, допомагає зберегти колір, що важливо для пофарбованих пасм.

Маски та кондиціонери наносяться на довжину локонів. Не рекомендується втирати їх у шкіру. Акуратно розподіліть засоби по волоссю, залиште на кілька хвилин, змийте прохолодною водою.

Після миття промокніть локони рушником. Не тріть волосся і не замотуйте його в тюрбан. Пасма акуратно витираються і сушаться. Розчісуватися можна після висихання, дотримуючись коріння.

Фен - друг або ворог

Оптимальний варіант — дати локонам висохнути природним шляхом, але якщо на це немає часу, використовуйте фен у режимі, що щадить. Сушіть волосся вертикально, не підносьте його близько до місць кріплення. Обов'язково просушіть коріння, а довжину можна залишити трохи вологою.

Для укладання рекомендується використовувати засоби без хімічних добавок і з легкою текстурою, яка не обтяжує пасма, не забувайте наносити термозахисні спреї. У колекції продуктів від французького будинку Balmain є ефективний засіб, який допоможе залишатися здоровим і красивим вашому волоссю. Термозахисний спрей створює невидимий щит, який нейтралізує негативну дію фена та плойок, утримує вологу, герметизує кутикулу, забезпечуючи м'якість та шовковистість локонів.

Відмовтеся від тугих хвостів і пучків. Зачіски не повинні стягувати волосся або викликати дискомфорт. Нарощене волосся вимагає дбайливого та делікатного відношення.

Забарвлення: що враховувати

Для зміни кольору необхідно вибирати безаміачні засоби та низькопроцентні окисники. Фарбування не слід проводити часто — це може спричинити сухість і жорсткість волосся.

Якщо ви вирішили кардинально змінити колір, робити це можна лише перед нарощуванням. На прикріплених пасмах фарба може «лягти» не так, як на натуральних. Зазвичай вони виходять темнішими на один тон. Донорські пасма заборонено освітлювати. Якщо ви вирішили стати блондинкою, краще зніміть їх та повторіть процедуру нарощування після досягнення бажаного кольору.

Слідуючи основним рекомендаціям, ви захистите локони від пошкоджень. Нарощені пасма будуть виглядати природно, радувати вас шовковистістю, насиченим кольором та блиском. Адже гарне волосся - одна з головних жіночих прикрас!

.