Перейти к контенту

Чат онлайн

Пн-Нд 10:00 - 20:00

Зміна сезону - зміна догляду, або як сезонність впливає на волосся

Смена сезона — смена ухода, или как сезонность влияет на волосы

Навіть власниці розкішних локонів стикаються з проблемами в різні пори року. Тьмяність, сухість, посічені кінці - найпоширеніші недосконалості, з якими доводиться боротися. Але головною проблемою було і залишається випадання волосся. Систематичний догляд, якісні засоби, інтенсивне харчування, зволоження та відновлення – а результату немає. Кожне розчісування супроводжується втратою великої кількості дорогоцінних волосин. Як із цим боротися?

На стику сезонів

Від вираженого випадання волосся страждають багато дівчат. Але, згідно з дослідженнями та висновками трихологів, більший відсоток втрат припадає на осінь. Основні причини сезонних змін:

  • авітаміноз. Різка зміна раціону, заміна овочів та фруктів жирною їжею, продуктами, що містять прості вуглеводи, сприяє набору ваги, перепадам настрою та негативно відбивається на стані волосся;
  • стреси. Незважаючи на всю красу сезону, цей час часто супроводжується депресіями та стресами. Це з різким похолоданням, закінченням відпустки, зменшенням кількості сонячних днів. Емоційна напруга сприяє випаданню волосся;
  • холод. Низька температура погіршує кровообіг. Це призводить до недостатнього харчування волосяних цибулин, і в результаті - втрати розкішних, густих локонів;
  • гормональний дисбаланс. Часті та різкі перепади настрою, нерегулярність менструального циклу, вугровий висип та випадання волосся – все це може бути наслідком порушень у роботі щитовидної залози.

У перших трьох випадках для зменшення сезонних втрат волосся потрібно дотримуватися правильного харчування, збалансувати свій раціон, збагатити його вітамінами, позбутися джерел стресу та захищати локони від холоду за допомогою головних уборів. Четверта причина потребує більшої уваги. У цьому випадку необхідно звернутися до фахівця, здати аналізи та визначити, у чому конкретно проблема.

Але не тільки осінь вимагає змін у раціоні та догляді за волоссям. Навесні чи взимку, коли в організм надходить недостатня кількість вітамінів, мінералів та інших корисних речовин, дівчата також стикаються з такою проблемою.Кожен сезон потребує певного догляду за волоссям, який буде спрямований на зміцнення, харчування, зволоження та відновлення.

Зима - час зволоження та захисту

У морозний сезон локони схильні до негативного впливу низьких температур, вітру, сухого повітря. Ці фактори погіршують стан шкірного покриву та волосся, посилюють електростатику. У зимовий час також підвищується ймовірність появи лупи. Локони стають сухими та неживими. Щоб зберегти красу та шовковистість пасм, рекомендується підібрати більш інтенсивний догляд та мінімізувати негативну дію з боку зовнішнього середовища.

Змініть свій бальзам на зволожуючий кондиціонер Balmain. Формула з аргановим маслом надасть локонам сяйво, блиск і шовковистість. Засіб, спрямований на глибоке зволоження та живлення, запобігає сухості волосся, забезпечить їм слухняність. Користуватися кондиціонером рекомендується при кожному митті. Раз у 1-2 тижні робіть масажі та компреси із застосуванням вітамінів та масел. Залишайте маски на волоссі на ніч або мінімум 2-3 години.

У сиру погоду використовуйте пінки, гелі, муси та інші засоби для укладання. Крім своєї основної функції, спрямованої на фіксацію зачіски, вони утворюють навколо стрижня плівку, що обволікає, яка захищає їх від негоди.

У сильний мороз надягайте головні убори. Під шапку необов'язково ховати всю довжину волосся. Головне — захистити шкіру голови, щоб низька температура не погіршила припливу крові до цибулин.

Слідкуйте за рівнем вологості будинку. Оптимальний показник позитивно позначиться не тільки на стані волосся, але і на шкірі, слизових оболонках, функціях дихальної системи.

Весняний відновлюючий курс

З приходом весни прекрасна половина хоче змінюватися, експериментувати з образами, при цьому залишатися привабливою та чарівною. Але про розкішну шевелюру в цей час багатьом доводиться лише мріяти.

Волоси ослаблені після зими, «змучені» сухістю, холодом, нестачею вітамінів. Щоб повернути їм красу та покращити стан, необхідний комплексний відновлюючий догляд.Для цього можна використовувати живильний шампунь «Бальман» .Його формула дбайливо очищає шкіру і локони, насичує їх вітамінами, робить волосся м'яким і слухняним.

Для ефективного і глибокого відновлення чудово підійде від французького бренду. Її регулярне застосування дозволять повернути сухим і жорстким локонам життя, м'якість, сяйво і блиск. Маска, що відновлює, підтримує баланс вологи, забезпечує еластичність пасм. Вона надає заспокійливу дію на подразнену шкіру голови, стимулює ріст, робить волосинки товстішими і сильнішими.

Щоб забезпечити комплексне відновлення, зверніть увагу на  набір Revitalizing Care. Він дозволить повернути волоссю сяйво та красу після зими. У комплекті: шампунь, кондиціонер, маска та гребінь. Якісні засоби з багатою, поживною формулою — те, що потрібно вашому волоссю після зимової «спячки».

Літо - не час розслаблятися

Вважаєте, що після відновлювального курсу і з приходом літа, великою кількістю фруктів та овочів, які переважають у раціоні, можна розслабитися? У цей сезон ваші локони стикаються з одним із найнебезпечніших своїх ворогів — сонцем. Під дією променів вони «висушуються», втрачають шовковистість, стають тьмяними, сухими та неживими. Основне завдання - забезпечити їм ефективний захист від сонця, морської солі та хлору.

На пляжі, приймаючи сонячні ванни або прогулюючись на свіжому повітрі, носіть головні убори. У цей сезон рекомендується використовувати сонцезахисний спрей з фільтрами UVA і UVB. Він запобігає втраті кольору, підтримує рівень вологи, дарує локонам блиск.

У літній сезон рекомендується зменшити частоту застосування термоприладів. Якщо неможливо обійтися без них під час укладання, обов'язково використовуйте захисні спреї, які перешкоджають пошкодженню кератину, забезпечують локонам м'якість і шовковистість.

Весь літній догляд необхідно направити на зволоження. Це дозволить зберегти насиченість кольору, м'якість, блиск волосся, запобігти заплутуванню пасм. З цим завданням допоможе впоратися лімітована колекція Balmain (весна/літо).У наборі: зволожуючий шампунь, кондиціонер, гребінь. Такий комплект дозволить стежити за балансом вологи в пасмах та їх загальним станом протягом усього літнього сезону.

І знову осінь

Восени, як і навесні, догляд має бути спрямований на відновлення. При нормальному стані волосся достатньо провести курс масажів з живильними масками та оліями. За наявності пошкоджень та недосконалостей догляд має бути комплексним. Позбудьтеся січених кінців, оновіть стрижку. Замініть зволожуючий шампунь, що відновлює або поживний, скоротите використання фена і плойки, 2-3 рази на тиждень наносите маски. З настанням холодів надягайте головні убори. Слідкуйте за своїм раціоном і додавайте в нього овочі та фрукти. І пам'ятайте, що тільки комплексний догляд дозволить вашим локонам залишатися розкішними та здоровими цілий рік!

.