Перейти к контенту

Чат онлайн

Пн-Нд 10:00 - 20:00

Догляд за волоссям у літній сезон: від простих порад до захисних засобів, що діють

Уход за волосами в летний сезон: от простых советов до действующих защитных средств

Літо — чудовий час для зміни образів та перетворень. Але чи готове ваше волосся до таких випробувань, як сонячні ванни, купання в морі, прогулянки під палючими променями? Після закінчення спекотного сезону багато дівчат стикаються з тим, що локони стають сухими, тьмяними і жорсткими. Підготовка до літа включає не лише купівлю купальника та планування відпустки, але й придбання засобів для захисту, харчування, зволоження волосся. Як забезпечити м'якість, шовковистість та слухняність локонів у спекотний сезон? Прості рекомендації допоможуть зберегти ідеальний стан і бездоганний зовнішній вигляд вашого волосся, незважаючи на агресивну дію зовнішніх факторів.

Сонце: друг чи ворог

Під час сонячних ванн, коли ви насолоджуєтеся прохолодними напоями, морським бризом і безтурботністю, ваші локони знаходяться на справжньому полі бою. Їхній головний супротивник — сонце. Найбільш агресивну дію мають ультрафіолетові випромінювання та висока температура. Локони не мають природного захисту від цих факторів. Під впливом УФ-випромінювання починають руйнуватися амінокислоти, і в результаті - шевелюра втрачає свою м'якість, еластичність, шовковистість, стає тьмяною і неживою.

У брюнеток це не так помітно, що обумовлено вмістом більшої кількості гранульованого пігменту. Блондинкам необхідно бути особливо уважними. Природа нагородила їх розсіяним пігментом, беззахисним перед сонцем. Під дією УФ-випромінювання він повністю зникає, колір локонів змінюється, вони втрачають свою слухняність та м'якість.

Трьохфазна система догляду

Щоб зберегти м'якість і здоровий блиск волосся в літній сезон, доведеться докласти чимало зусиль. Повноцінний догляд передбачає використання коштів, спрямованих на захист, зволоження та харчування. Тільки такий підхід дозволить нейтралізувати негативну дію агресивних факторів.

Для захисту рекомендується використовувати серії засобів з UVA та UVB-фільтрами — ефективним рішенням стане Sun-protection спрей від Balmain Hair. Засіб спрямований на харчування та кондиціювання, запобігання вицвітання пасм, пошкодження кератину та руйнування амінокислот. В основі продукту - формула подвійної дії, що забезпечує ефективний захист та глибоке насичення корисними мікроелементами.

Зволоження — другий «кит» ідеального стану локонів. Під дією сонця, солоної води, хлору вони стають жорсткими та сухими. Запобігти такому ефекту можна за допомогою зволожуючих масок та кондиціонерів, еліксирів та сироваток. У колекції Balmain можна знайти різні продукти, які забезпечать волоссю м'якість, слухняність і здоровий блиск: нічна відновлююча сироватка (Overnight repair Serum), "Зволоження та Відновлення" (Moisturizing Repair) і живильна маска (Revitilizing).

Фінальний акорд повноцінного літнього догляду – очищення. У спекотний сезон волосся швидше забруднюється, стає жирним, з'являється сальний блиск. Мийте голову при необхідності, використовуючи шампуні м'якої дії та легкою текстурою, придатні для приватного застосування.

Підбираємо догляд для різних типів волосся

Кожен тип волосся потребує особливого підходу. При сухості локонів не рекомендується проводити багато часу під палючим сонячним промінням без головного убору. Обов'язково використовуйте захисні засоби та олії для кінчиків, обмежте застосування стайлінгових приладів. Правильний та повноцінний догляд за сухим волоссям включає:

  • використання засобів, у формулі яких є інтенсивно живлячі компоненти (гліцерин, молочна кислота, натуральна олія);
  • ополіскування холодною водою — вона закриває лусочки на стрижнях, роблячи локони шовковистими та слухняними;
  • регулярне використання масок та кондиціонерів, масел та сироваток.

У спеку активізується виділення поту та робота сальних залоз. Якщо ви «щаслива» володарка волосся жирного типу, мийте їх у міру забруднення лише теплою водою. Високі температури сприяють інтенсивному виділенню жиру, а також сушать кінчики. Але навіть жирне волосся може бути зневоднене - їм важливо забезпечити повноцінне зволоження. Для цього використовуються засоби для чищення без масляних компонентів і силіконів з полегшеною текстурою. Кондиціонери та маски рекомендується наносити виключно на довжину локонів. Намагайтеся менше торкатися прядок руками, і після кожного розчісування обполіскуйте щітку - на її поверхні залишаються мікрочастинки жиру.

Пофарбовані локони вимагають дбайливого догляду, тому що сонце руйнує структуру штучного пігменту. Пасма стають сухими, тьмяними, ламкими. Для догляду важливо вибирати засоби, розроблені для фарбованого волосся. Вони спрямовані на збереження кольору, блиску та м'якості. Використовуйте термозахист: спреї, віск, сироватки. Вимиванню пігменту сприяють хлорована та солона вода. З цієї причини обов'язково мийте голову після купання в морі або басейні, а також промийте локони перед запливом.

Прості істини

Ви все робите правильно, але волосся далекі від ідеального стану? У літній сезон навіть при повноцінному догляді не варто нехтувати такими простими правилами:

  • відмовтеся від використання плойок і бігуді до кінця відпустки;
  • збільште кількість фруктів із вмістом вітамінів A і B у своєму раціоні;
  • акуратно розчісуйте локони щітками з рідкими зубами;
  • не використовуйте металеві шпильки та невидимки, які нагріваються на сонці. Їх контакт з волоссям стане для них фатальним;
  • носіть вільні зачіски, не затягуйте локони в тугі хвости, пучки, коси.

Продукти з різних лінійок Balmain стануть вашими надійними помічниками у літній сезон. З ефективним захистом, регулярним зволоженням і глибоким живленням волосся точно виграє битву з їх головним і найжорстокішим противником - сонцем.

.