Перейти к контенту

Чат онлайн

Пн-Нд 10:00 - 20:00

Зволоження та харчування: у чому різниця та як вибрати догляд

Увлажнение и питание: в чём разница и как выбрать уход

Зволоження та живлення - дві базові потреби волосся. І щоб локони були розкішні, не втрачали блиску, м'якості та шовковистості, вони не повинні один одного заміняти. Як зрозуміти, що потрібно вашим пасмам і чим харчування відрізняється від зволоження? Відповіді на ці питання ви знайдете далі.

Діагностуємо стан волосся

Неправильно підібраний догляд або його відсутність призводять до того, що локони страждають від недостатнього зволоження та живлення. Багато засобів - це комплексне рішення, яке дозволяє боротися із двома проблемами. Поживний бальзам або кондиціонер не тільки насичуватиме локони корисними мікроелементами, а і зробить їх сильнішими, зволожить пасма, забезпече їм шовковистість та м'якість. Але повністю впоратися з цими проблемами допоможе лише комплексний підхід, при якому всі засоби лінійки будуть спрямовані на одну з цих двох властивостей.

Щоб прийняти рішення, якій лінійці віддати перевагу, рекомендуємо звернутися до фахівця. Професіонал може діагностувати стан пасм та підібрати засоби для комплексного догляду.

Проте для кожної проблеми є характерні ознаки:

  • про нестачу зволоження свідчать сухі пасма та «хрумкі» кінці. Останню ознаку можна визначити, якщо потерти локони один об одного. Зволожене волосся має бути м'яким і трохи прохолодним на дотик;
  • при нестачі харчування локони мають тьмяний, неживий вигляд, вони жорсткі і неслухняні, погано піддаються укладанню.

До таких результатів призводить відсутність чітко побудованої схеми догляду, а також негативний вплив зовнішніх факторів (вітер, сонце, морська вода, незбалансоване харчування, термоприлади). Як визначити, що саме спричинило поганий стан локонів?

Фактори, що ушкоджують волосся

Базовий набір для догляду повинен включати шампунь, два види кондиціонера, маску, спрей або масло, та якісний м'який гребінець. Не вистачає хоч однієї позиції? Звідси і проблема зі станом локонів!

До факторів зовнішнього пошкодження відносять: сухе повітря, механічне тертя, сонячні промені. Через них стоншуються кінчики, пасма стають мляві і сухі.

Ушкодження структури волосся — наслідок використання термоприладів, фарбування та освітлення пасм, хімічних завивок та інших б'юті-процедур

У кожному разі, щоб розпочати процедури, спрямовані на зволоження або живлення локонів, необхідно провести комплексне відновлення. Тільки за такого підходу всі подальші заходи матимуть ефект.

Для відновлення волосся можна використовувати набір Revitalizing Care. Шампунь, кондиціонер та маска повертають локонам життєву силу, покращують їхній стан, не обтяжують. Даний комплекс - прекрасне рішення для сухого і пошкодженого волосся.

Живлення та зволоження: відмінності та результати

Головна мета зволоження - нормалізувати баланс вологи. Засоби усувають сухість, а також ламкість локонів. Процедури, спрямовані на зволоження, дозволяють запобігти втраті вологи та перерізу кінчиків. Вони більшою мірою відповідають за зовнішні проблеми та вид локонів. Для цієї мети можна використовувати такі продукти, як шампунь або кондиціонер Balmain. Прекрасною зволожуючою властивістю володіють спреї та сироватки, спрямовані на підтримання балансу вологості та пом'якшення локонів.

Живлення справляється з усіма іншими недосконалостями: неслухняність, тьмяність, жорсткість, неживість. Процедури роблять локони щільними, пружними. Волосся набуває блиску. Часто після такого курсу вони трохи обтяжуються. При комплексному підході харчування здатне зробити ефект, що відновлює. Для цього використовуються не тільки шампуні та кондиціонери. Головне джерело корисних мікроелементів, якими насичуються локони, це – маска. У колекції засіб від французького будинку «Бальман» є саме такий продукт.

Як підсумок після комплексу процедур: зволожене волосся - легке, а наповнене - щільне і важке. Щоб ваші локони сяяли здоров'ям, радували вас розкішним виглядом, важливо підбирати продукти, спрямовані на усунення обох проблем.Чергуйте догляд, проводьте курс відновлення після літнього та зимового сезону і краса, сила, сяйво пасм стануть вашою вічною прикрасою.